Hijyen denetiminin, gıdaların üretimi sırasında ürünlerin kontaminasyonuna
sebep olabilecek ve müşteri sağlığını olumsuz etkileyebilecek çok sayıda işlem
basamağı mevcuttur.
Denetimler işletmenin gıda güvenliği açısından riskli noktalarının tespit edilerek
alınacak önlemlerin belirlenmesini sağlar. Bu sayede işletme yüksek
standartlarda güvenilir gıda sunarak müşteri sağlığını korumuş olur.
Hijyen denetimlerinin kapsamı yasal yönetmeliklerin belirlediği kriterlerin
yanı sıra uluslararası kabul görmüş gıda güvenliği kurallarını da içerir.
Hijyen kontrolleri gıda hijyeni ve güvenliği alanında uzman, tecrübeli
denetim personeli tarafından yürütülür.
Raporlandırmada firmamızın özel yazılım sistemi kullanılır. Bu yazılım
sistemi sayesinde raporlar fotoğraflı olarak sunulur ve tespit sonuçlarının
istatistiksel verilerini içeren tablo&grafikler elde edilir.
Kontroller
gıdaların hazırlandığı, depolandığı ve sunulduğu tüm bölümleri kapsar ve
aşağıdaki kriterlerin detaylı değerlendirmesini içerir;
Yasal Evrak Kontrolü
Alt yapısal uygunluk Kontrolü
Temizlik ve Dezenfeksiyon Uygulamalarının Kontrolü
Personel Hijyeni Kontrolleri
Alet - Ekipman Uygunluk Kontrolleri
Ürün ve Su Hijyen Analiz Kontrolleri
Ortam / Makine / Ekipman ve Personel Hijyen (Swab) Kontrolleri
Kalibrasyon Yönetimi Kontrolü
Depolama Hijyeni Kontrolü
Pest (Haşere) Kontrol Uygulamalarının Etkinlik Kontrolü
Atık (Evsel, Endüstriyel, Kimyasal vs) Kontrolü
Dokümantasyon ve Kayıt Kontrolü
İzlenebilirlik Sistemi Kontrolü
Eğitim Süreç Kontrolü