• +90 542 284 83 89
Hijyen Denetim Hizmetleri

Hijyen Denetim Hizmetleri

Hijyen denetiminin, gıdaların üretimi sırasında ürünlerin kontaminasyonuna sebep olabilecek ve müşteri sağlığını olumsuz etkileyebilecek çok sayıda işlem basamağı mevcuttur.

Denetimler işletmenin gıda güvenliği açısından riskli noktalarının tespit edilerek alınacak önlemlerin belirlenmesini sağlar. Bu sayede işletme yüksek standartlarda güvenilir gıda sunarak müşteri sağlığını korumuş olur.

Hijyen denetimlerinin kapsamı yasal yönetmeliklerin belirlediği kriterlerin yanı sıra uluslararası kabul görmüş gıda güvenliği kurallarını da içerir.

Hijyen kontrolleri gıda hijyeni ve güvenliği alanında uzman, tecrübeli denetim personeli tarafından yürütülür.

Raporlandırmada firmamızın özel yazılım sistemi kullanılır. Bu yazılım sistemi sayesinde raporlar fotoğraflı olarak sunulur ve tespit sonuçlarının istatistiksel verilerini içeren tablo&grafikler elde edilir.

Kontroller gıdaların hazırlandığı, depolandığı ve sunulduğu tüm bölümleri kapsar ve aşağıdaki kriterlerin detaylı değerlendirmesini içerir;
 

Yasal Evrak Kontrolü

Alt yapısal uygunluk Kontrolü

Temizlik ve Dezenfeksiyon Uygulamalarının Kontrolü

Personel Hijyeni Kontrolleri

Alet - Ekipman Uygunluk Kontrolleri

Ürün ve Su Hijyen Analiz Kontrolleri

Ortam / Makine / Ekipman ve Personel Hijyen (Swab) Kontrolleri

Kalibrasyon Yönetimi Kontrolü

Depolama Hijyeni Kontrolü

Pest (Haşere) Kontrol Uygulamalarının Etkinlik Kontrolü

Atık (Evsel, Endüstriyel, Kimyasal  vs) Kontrolü

Dokümantasyon ve Kayıt Kontrolü

İzlenebilirlik Sistemi Kontrolü

Eğitim Süreç Kontrolü

WhatsApp
Hemen Ara