BCGS DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
Genel olarak üreticilerin ve tedarikçilerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmesini ve tüketicilerin korunmasını amaçlayan BRCGS standardı 8 farklı başlık altında oluşturulmuştur.
Quality Time olarak BRCGS Danışmanlığında yol haritamız aşağıdaki gibidir:
Gereksinimlerinizi
belirlemek için bir ön değerlendirme denetimi,
Mevcut durum analizi,
Uygulama için yazılı bir
plan ve zaman çizelgesi hazırlanması,
Mevcut uygulama ve
prosedürlerin gözden geçirilmesi ve iyileştirme önerileri ve/veya dökümantasyon
sisteminin baştan kurulması,
Kayıt tutma dâhil yönetim
sistemlerinin kurulumuna ilişkin öneriler,
Teknik ve kalite ekibine
sürekli rehberlik ve eğitim verilmesi,
BRCGS Standartları sertifika
programının uygulanması hakkında tavsiyeler,
BRCGS Denetimine eşlik edilmesi.
BRCGS FOOD SAFETY
GFSI
tarafından onaylanan ilk standarttır. 80’den fazla ülkede 8.000’den fazla gıda
şirketinde kabul görmüştür.
Gıda
Güvenliği için Global Standart, perakendeciler, üreticiler ve gıda hizmeti
kuruluşlarından gıda endüstrisi uzmanları tarafından titiz ve ayrıntılı olarak
anlaşılması kolay olmasını sağlamak için geliştirilmiştir.
BRCGS
V.8 Food Safety 9 Bölüme ayrılmıştır.
1.Üst Yönetim Taahhüdü: Üst düzey bir taahhüt iyi bir gıda güvenliği kültürünün
gelişmesi için gereklidir. Bu nedenle Gıda Güvenliği sisteminin etkili olması
için bu sistemlerin tam ve sürekli olarak geliştirilmesini sağlamak gerekir.
2.Gıda Güvenliği Planı – HACCP: Etkili tehlike ve risk analizi, şirketin ürünlerinin güvenliği,
kalitesi ve bütünlüğü açısından risk oluşturabilecek tehlikelerin
tanımlanmasını ve yönetilmesini sağlar. Standart, Uluslararası kabul görmüş
Codex Alimentarius ve yasal parametrelerin gerekliliklerine dayalı olarak
etkili bir tehlike analizi ve HACCP programının geliştirilmesini gerektirir.
3.Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim
Sistemi: Bu bölüm, şirketin güvenli
ürünler üretmek, müşteri beklentilerini karşılamak ve personelin eğitilmesini
sağlamak için gerekli ürün ve süreç kontrollerinin temelini oluşturan iyi
belgelenmiş, sistematik yönetim sistemlerinin çalışmasını sağlar.
4.Tesis Standartları: Tesisin uygunluğunu, temizliğini ve kontrolünü
kapsamakta ve fabrika koşulları, temizlik, ekipman, haşere kontrolü, yabancı
cisim kontrolleri ve gıda savunma / saha güvenliği gibi konuları içerir.
5.Ürün Kontrol: Alerjen yönetimi, gıda sahtekârlığının önlenmesi ve ürün
testi gibi ürün kontrollerinin oluşturulması, güvenli ve güvenilir ürünlerin
güvenilir bir şekilde sunulmasını sağlar.
6.Proses Kontrol: Bu gereksinimler, belgelendirilmiş HACCP planının, ürünü
sürekli olarak doğru kalitede üretmek için etkili prosedürlerle birlikte günlük
olarak uygulamaya konulmasını sağlar.
7.Personel: Eğitim, koruyucu kıyafet ve hijyen uygulamaları bu
bölümde ele alınmıştır.
8. Yüksek Risk, Yüksek-Dikkat ve Ortam
Koşullarında Yüksek-Dikkat Üretim Risk Alanları: Standardın potansiyel patojen kontaminasyonuna duyarlı
ve bu nedenle ürün güvenliğini sağlamak için ek kontrollere ihtiyaç duyulan
ürünlerle ilgilenen belirli bir bölümünü içerir.
9.Ticari Ürünler için Gereklilikler: Normalde Standardın kapsamına girecek ve tesislerde depolanan, ancak denetlenmekte olan tesiste üretilmeyen, daha fazla işlenmeyen veya paketlenmeyen gıda ürünleri satın alan ve satan tesisler için Standardın gönüllü ek bölümüdür.
BRCGS PACKAGING MATERIALS / Ambalaj ve Ambalaj Materyalleri için Global Standart
BRC Global Standardı,
Ambalaj ve diğer ambalaj malzeme üreticilerinin yasal yükümlülüklerini yerine
getirmelerine destek vermek, uygun ambalaj üretiminin kontrol edilmesi ve/veya
denetlenmesini sağlamak amacıyla tüketicilerin korunmasını garanti altına almak
için yayımlanan standarttır.
BRCGS V.6 : 6 Bölümden
oluşmaktadır.
1.Üst
Yönetim Taahhüdü: Herhangi bir ambalaj kalitesi yönetim
sisteminin etkili olabilmesi için, yönetim personelinin gereksinimlerin tamamen
farkında olması ve uygulamaya kendini adaması esastır.
2.Tehlike
ve Risk Yönetim Sistemi: Programın temeli, uluslararası kabul
görmüş Codex Alimentarius sistemindeki prensiplere dayanan etkili bir tehlike
ve risk analizidir. Tehlike analizini ve HACCP Planını kapsar.
3.Ürün
Güvenliği ve Kalite Yönetimi: ISO ilkelerine dayanarak
ürün kalitesi ve hijyen uygulamalarının teknik yönetimi için gereksinimleri
belirler. Bu, ürün özellikleri, tedarikçi izleme, izlenebilirlik ve olayların
yönetimi ve ürün geri çağırmaları için gereksinimleri içerir.
4.Tesis
Standartları: Binaların ve ekipmanların yerleşimi ve
bakımı, temizlik, haşere kontrolü ve atık yönetimi de dâhil olmak üzere üretim
ortamı için beklentileri belirler. Bu, yabancı cisim ve kimyasal kontrollerin
yönetilmesi ile ilgili özel bir bölümü de içerir.
5.Ürün
ve Süreç Kontrol: Ürün tasarımı ve geliştirme aşamasında kalite
güvencesi, süreç kontrolü ve ürün denetimi ve testini içeren gereksinimleri
içerir.
6.Personel: Personel eğitimi, koruyucu kıyafetler ve kişisel hijyen için gerekli standartları içerir.
BRSGS CONSURMER PRODUCTS – Tüketici Ürünleri İçin Global Standart
2016 Yılında yayımlanan Tüketici Ürünleri Standartlarının 4.Sayısı aşağıdaki şekilde tamamen revize edilmiştir.
BRCGS
Tüketici ürünleri, müşterilere ilgili yasal ve/veya güvenlik gereksinimlerinin
karşılandığı ve satın aldıkları ürünlerin kullanımının güvenli olduğu konusunda
daha fazla güven vermek için geliştirilmiştir.
Tüketici
Ürünleri 2 ayrı standarda ayrılır.
Global Standart for Consumer Products –
General Merchandise / Genel Ticaret Ürünleri
Global Standart for Consumer Products –
Personal Care and Household / Kişisel Bakım ve Ev Ürünleri
1.Üst Yönetim Taahhüdü: Tutarlı ürün güvenliği şirket içindeki herkesin
sorumluluğundadır. Bununla birlikte etkili bir ürün güvenliği planı için
başlangıç noktası, üst yönetimin Standart ve sürekli gelişimin uygulanmasına
olan bağlılığıdır. Bu yeterli kaynakları, alınan önlemleri ve iyileştirme
fırsatlarını içerir.
2.Ürün Risk Yönetimi: Güvenli ve yasal ürünler tedarik etmenin ilk adımı,
tasarım ve formülasyonun yasal gereklilikleri karşıladığından emin olmaktır; tüketicinin
kullanması güvenlidir ve ürünün beklenen raf ömründen kısa olamaz. Bu bölüm,
yasal gereklilikleri ve ürünlerin güvenliğini, yasallığını ve üretime başlamadan
önce amaçlanan ürün paketlenmesinin uygunluğunu test etme sürecini anlamayı
inceler.
3.Ürün Güvenliği ve Kalite Yönetim
Sistemi: Bu bölüm, ürün güvenliği ve
kalitesinin yönetimi için gereksinimleri ortaya koymakta ve ISO Standartlarında
bulunan ilkelerin çoğunu temek almaktadır. Bu ürün özellikleri, tedarikçi
onayı, izlenebilirlik ve olayların yönetimi ve ürün geri çağırmaları için
gereksinimleri içerir.
4.Tesis Standartları: Bu bölüm, binaların ve ekipmanın düzeni ve bakımı,
temizlik, haşere kontrolü ve atık yönetimi dâhil olmak üzere üretim ortamı için
beklentileri ortaya koymaktadır.
5. Ürün inceleme ve Test: Referans numunelerin ürün testi, örnekleme ve bakımı için
gereksinimleri belirler.
6. Süreç Kontrol: Tehlike ve risk değerlendirmesi ilkelerine dayanarak, bu bölüm:
beklenen kalitede tutarlı ve güvenilir ürünler üretilmesini sağlamak için üretim
sürecinin nasıl yönetildiğini ve kontrol edildiğini inceler. Bu kontaminasyon
kontrollerini, paketleme operasyonunun kontrolünü ve ürünün serbest bırakılmasını
içerir.
7. Personel: Bu bölüm; personel eğitimi ve gerektiğinde koruyucu giysi ve kişisel hijyen için gerekli standartları içermektedir.
BRSGS STORAGE AND DISTRIBUTION – Depolama ve Dağıtım için Global Standart
Global Standardın amacı, depolama ve dağıtım sırasında ürün bütünlüğünün korunmasını ve denetim ve sertifikasyon yoluyla müşteri güveninin korunması sağlamaktır.
Küresel Depolama ve Dağıtım
Standardının 3. Versiyonu 2016 yılında
yayınlanmıştır.
Depolama ve Dağıtım için
Global Standart 8 Bölüme ayrılmıştır.
1.Üst Yönetim taahhüdü ve
sürekli iyileştirme
2.Tehlike ve Risk analizi
4.Tesis Standartları
5.Araç Operasyon Standartları
6.Tesis Yönetimi
7. İyi İşletim Uygulamaları
8. Personel
BRSGS AGENTS AND BROKERS – Distribütör ve Aracılar İçin Global Standart
Distribütör ve Aracılar için BRC Global Standardı, gıda ve ambalaj endüstrisindeki imalat dışı işletmeler için ürün güvenliğini, kalitesini ve yasallığını yönetmek için bir çerçeve sağlamak üzere geliştirilmiştir.
BRSGS RETAIL – Perakende Standardı
2016 yılında piyasaya sürülen Global Perakende Standardı, gıda ürünlerinin yanı sıra sabit hatlar perakende satış yapan kuruluşlar için de temel sertifikalar sunmaktadır. Standart perakendecilik faaliyetinin yanı sıra komiseri, kaynak kullanımı ve mağaza içi üretim faaliyetlerini de kapsar. Perakendeciler, tüketiciden önce gıda tedarik zincirindeki son adımdır ve tedarik zincirinin yönetilmesinde ve ayrıca mal ve hizmetlerin tüketiciye ulaştırılmasında kritik bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla bu Standart, ürün güvenliği, kalitesi ve yasal uygunluk ve tüketicinin korunması ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek için gereken operasyonel kriterler üzerine en iyi uygulamaları teşvik etmek üzere tasarlanmıştır. Perakende için Küresel Standart, işletmelere perakende ortamında sunulan ürün ve hizmetlerin güvenliğini, kalitesini ve yasallığını yönetmeleri için bir çerçeve sağlamak üzere geliştirilmiştir. Bu standart;
Gıda ürünlerini perakende satış yapan kuruluşlar
Tedarik ve tedarikçi onay
programı ve
Mağaza içi hazırlık ve işleme süreçlerini kapsar.
BRSGS FREE FROM (PLANT BASED) – Bitki Bazlı Küresel Standart
Bitki kaynaklı gıdaların popülerliği ivme kazanıyor ve modern endüstriyel tarım yöntemlerinin çevre ve hayvan refahı uygulamaları üzerindeki etkisinin yanı sıra ağırlıklı olarak et bazlı bir diyetin etkisi üzerinde bazı tüketiciler arasında artan bir rahatsızlık hissini sağlığımız üzerinde yansıtıyor.
Küresel gıda sisteminin tüm sera gazı emisyonlarının dörtte birinden fazlasından sorumlu olduğu ve bu nedenle iklim değişikliğinin önemli bir itici gücü, halkın bilincine göre artmış ve bu bazılarının gıda konusunda nasıl seçim yaptıklarını etkilemektedir.
BRSGS ETHICAL TRADE AND RESPONSIBLE SOURCİNG – Etik Ticaret Standartları ve Sorumlu Kaynak Kullanımı Standardı
Etik Ticaret ve Sorumlu Kaynak Kullanımı Standardı, işçilerine karşı yasal ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirmek için bir sitede bulunması gereken ETRS kriterlerini belirlemek üzere geliştirilmiştir. Standardın formatı ve içeriği, bir şirketin tesislerinin, işletim sistemlerinin ve prosedürlerinin, yetkili bir üçüncü tarafın (onay organı) Standart standardın gerekliliklerine ve sosyal / etik denetimler için küresel en iyi uygulamalara uygun olarak değerlendirilmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. . Standart, 'bağımsız' bir denetim olarak veya başka bir BRCGS Standardı ile birlikte sunulabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, denetim sürecinin gereksinimlerini yakınlaştırma, tesisler, süreçler ve sertifika verenlere, kolaylaştırılmış bir denetimin avantajını sunmanın yanı sıra, onu çevreleyen idari ve operasyonel süreçlerdeki verimliliklerden yararlanma fırsatı sunar.