Gıdaların
üretiminde yasalara ve standartlara uyumluluk, güvenlik ve bütünlüğünün
sağlanması için tüm işletme donanımlarının hijyenik prensiplere göre
tasarlanması ve gıda güvenliğine uygun ekipman kullanılması son derecede
önemlidir.
Gıda
güvenliğinin sağlanabilmesi için üretimin tüm aşamalarında hijyen kurallarının
yerine gerilmesi gerekmektedir. Üretim ortamının temiz olması, çalışanların
gıda güvenliği kültürüne sahip olması yeterli midir ?
Sektörel
tecrübemiz bize gösteriyor ki ülkemizde de yeni kurulan akıllı tesisler ve
farklı bakış açıları sayesinde tesis kurma aşamasında ve makina ekipman
alımında mekanik tasarımdan çok Hijyenik tasarımın ön plana çıkması sevindiricidir.
Bu bütünlük sayesinde Güvenli Gıda üretimi gerçekleşmektedir.
Dünya
genelinde gıda sektöründe meydana gelen patojen kaynaklı ciddi geri çağırmalar
hem maddi hem de manevi kayıplara neden olmaktadır. Yüksek kapasiteli, en iyi
ve pahalı ekipmanlara sahip olabilirsiniz ancak tesis ve hijyenik tasarıma ait
olmayan makine/ekipman kaynaklı üzücü durumlar ile karşılaşma ihtimaliniz
yüksektir.
Bu
tür olaylar ile karşılaşmamak ve etkili bir sanitasyon programını benimseme ve
başarıyla yürütme yeteneği büyük ölçüde hijyenik tasarıma uygun olarak inşa
edilen tesisler ve ekipman tarafından belirlenir. “Hijyenik Tasarım” yaklaşımı
ile hat üzerinde kullanılacak makine ve tesisatlarında, gıda dâhil herhangi bir
fiziksel-kimyasal-biyolojik yabancı madde birikimi, çevreden bulaşma olmaması;
tüm hattın kolay ve etkili bir şekilde temizlenebilmesini ile sağlanır. Bunların
sağlanabilmesi için de makine, tesisat ve yardımcı eleman üretiminin “Hijyenik
Tasarım” kriterleri temel alınarak en baştan tasarlanarak ya da mevcut
ekipmanlar revize edilerek uygun malzemeler ve yöntemler kullanılarak bir araya
getirilmesi gerekir.
Quality Time olarak tesis ile iyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları arasındaki entagrasyonu sağlamaktayız. Proses tasarımı kapsamında güvenli, valide edilmiş ürün ve işlemlerin tasarımının yapılmasını sağlamakta ve bu sırada proses kontrolü yapılarak her bir partideki ürünlerin, ürün ve proses gereksinimlerinin sürekli bir şekilde sağlanmasını garanti altına alınmaktadır. Doğru bir yatırım yapmak ve güvenli gıda üretimi için başlamadan veya revizyonlar için sizlerin yanındayız.